HTML'e CSS ekleme düzenleme silme
- İbrahim Mesut Yılmaz
- 10 Şub 2024
- 1 dakikada okunur
Selam arkadaşlar, çok basit bir konuya kısa ve hızlıca değinelim.
Kodlamış olduğumuz HTML'e CSS eklemenin ve ya yazmanın 3 farklı yolunu göreceğiz..

1) En çok kullanılan ve en çok düzenli olan kullanım.<head> içerisine harici olarak <link> etiketiyle css eklemek.
Görselde de göreceğiniz gibi link etiketini head etiketi içerisinde kullanıp rel="stylesheet" belirterek href="" ile de yolunu veriyoruz. Artık harici bir css dosyamız var ve oradan ilgili csslerimizi yazabiliriz. Görselde görünen <meta name="viewport"...> etiketi ve <link rel="icon" ...> etiketi içinde ayrıca makale yazarak bilgilendireceğim.
2)<head> içinde <style> oluşturmak.
Görselde de göreceğiniz üzere <head> içerisine <style> etiketi açıp içine istediğiz cssleri yazabilirsiniz. <style> etiketini <body> içinde de açıp yazabilisiniz ama bu size validasyon hatası olarak dönecektir. Tüm browserlarda olmasada çalışır. Ancak en doğru yöntem <head> etiketi içine yazmaktır.
3) Etiket üzerine css yazmak <div style="display:block;">
bu şekilde yazmış olduğunuz css eğer harici olarak eklenmiş başka cssler varsa ve !important yapılmamış ise o cssleri ezecektir.
html ve css de mantık yoktur dinamik bir yapı kurulamaz. makine doğrudan soldan sağa doğru okumayı gerçekleştirir satır var ise alt satıra atar. Okuma bittiğinde olay bitmiştir ne yazdı isen sana onu verir. Makineler için alt satıra inmek öyle yorucu bir iştir ki. eğer bir gün makineler dünyayı ele geçirirse, minify yapmayanların vay haline... Açılma hızlarına kadar çok etkili olan minify işlemi içinde bir makale hazırlayacağım.

Eklemenin 3 farklı yolu vardı, söyledik. Gelelim başlıktaki düzenleme ve silme işlemine.
Harici olarak eklediyseniz href="" üzerinden yolu düzenleyebilirsiniz. Eğer eklediğiniz css lazım değilse <link> etiketini komple silebilirsiniz. Diğer 2 seçenek içinde aynı işlem geçerli. Kendinize iyi bakın hoşçakalın:)
Açıklayıcı ve anlayışlı bir yazı olmuş, Ellerine sağlık.